HOLODISCUS Maxim. – Rosaceae – celoterčník

Školkařský sortiment:

104 010 1 – H. discolor, 60/80/100 cm, 2x přesaz.,

011 1 – H. – ‛Ariaefolius, 60/80/100/150 cm, 2x přesaz.

Vedlejší sortiment: H. discolor ‛Carneus‛ ‛Carneus‛ a var. dumosus.

Výsadba: Vysazujeme keře nepřestárlé a prostokořenné. V sadových i zahradních úpravách je uplatníme jednotlivě, na okraj skupin vyšších keřů, popřípadě na světlém místě v lesoparcích. S úspěchem je můžeme vysazovat jako volně rostoucí živý plot.

Stanoviště vybereme ve slunné až mírně zastíněné poloze s půdou výživnou, spíše vlhčí, humózně hlinitou, kyselejší. H. discolor var. dumosus můžeme vysadit i do většího alpína na světlé, ale vlhké místo.

Řez: Bohaté kvetení podnítíme každoročním lehkým průklestem, přičemž vyřežeme až u země jen několik nejsilnějších větví. S přibývajícím stářím snášejí celoterčníci řez již méně dobře, polevují ve vzrůstu a kvetení. Pro nějaký čas můžeme pomoci vydatným přihnojením a zálivkou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Listnaté dřeviny se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>